Weet waar je staat

Het is belangrijk als goalie (hockey keeper) dat je de hockeygoal goed verdedigt. Dit gaat het gemakkelijkst door in het midden te staan. Oriƫnteer je daarom goed waar je staat en zorg ervoor dat je als keeper gecentreerd staat voor het doel.

Ben zelfverzeker

Wanneer je een aanval moet stoppen zorg er dan voor dat je niet twijfelt en zelfverzekerd overkomt. Twijfelen kan ervoor zorgen dat de actie mislukt. Als keeper is het daarom belangrijk dat nadat je een actie maakt deze afmaakt en niet tussendoor van plan wisselt.

Communiceer met je medespelers

Een goalie heeft een goed overzicht over het hockeyveld doordat deze in het midden staat. Zorg ervoor dat je je teamgenoten op de hoogte houdt van het spel. Praat daarom veel met je verdedigers.

Werk geduldig

Het inzetten van een actie als hockey keeper vergt veel energie, het is belangrijk dat je deze energie nuttig inzet. Wacht daarom geduldig af en laat de bal dicht genoeg komen zodat je de hockeybal kunt stoppen zonder enige problemen.

Blijf fit!

Net als alle sporters is het belangrijk om fit te blijven en je conditie te blijven trainen. Ook voor een Goalie is het effectief om je conditie, kracht en reflexen te trainen.