Warming-up

Voor iedere sporter is het belangrijk om je spieren goed op te warmen voor het sporten. Daarom is dit voor een hockeykeeper ook belangrijk. Warmlopen is een goede warming-up. Dit zorgt ervoor dat je voor de wedstrijd je hoofd leeg kunt maken

Sta op je voorvoeten

Als hockeykeeper is het handig dat je op je voorvoeten staat. Dit omdat je hierdoor naar voren valt wanneer je een stopactie inzet hierdoor kun je snel reageren op een eventuele rebound.
(wanneer een keeper op zijn achtervoeten staat, kan dit ervoor zorgen dat deze goalie achterover valt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.)

Praat met je omgeving

Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert met de verdediging. De hockeykeeper heeft het meeste overzicht over het veld. Zorg dat je wat doet met deze informatie om de verdedigingsprestatie te verhogen.

Train je reflectie en snelheid

Zorg dat je fit bent en sterk in je schoenen staat. Als keeper moet je snel kunnen reageren op aanvalsacties van de tegenpartij. Conditietraining word zeer aangeraden door Keeperscafe.nl.

Wees niet bang voor de bal

Als hockeykeeper draag je goede bescherming en doet het dus geen pijn om een bal tegen te houden. Je mag natuurlijk bang zijn voor de bal, maar straal uit dat je de bal gaat tegenhouden dit maakt indruk op de tegenstander.

Blijf kijken waar tegenstanders staan en hun stick houden.

Let goed op de houding van de tegenstanders. Je kunt aan de houding van de stick of voeten zien wat de volgende zet wordt. Houd je teamgenoten ook goed in de gaten om ervoor te zorgen dat je hen kunt coachen op afstand.

Hoofd omhoog

Als hockeykeeper is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. Een tegenstander let goed op jouw houding. Dit kan ervoor zorgen dat ze jouw zwaktes ontdekken. Probeer dit zo veel mogelijk te voorkomen.

sta stevig in je schoenen